Sådan slipper du får en hård skorpe og ubagt midte

oprettet d. under Tips og tricks

Sådan slipper du får en hård skorpe og ubagt midte

Kender du det når du skal bage en kage eller lagkagebunde, og den bliver helt flad i kanten og høj på midten?

Det er tit fordi kagen, på grund af bageformen, bliver bagt færdigt først i kanten og derfor stopper med at hæve dér. 
Du kan sætte en træske i lågen på ovnen de første ca. 10 minutter, så lågen bare lige står på klem, og derefter bage normalt.

På denne måde lukker du dampen ud og hele kagen hæver som den skal - og så er det bare i gang med bundene eller at pynte kagen!

 

Du kan også bruge et jævnt bagningsbånd som disse fra Wilton.  Undgå at dine kager hæver ekstra meget i midten eller at

der kommer grimme sprækker i toppen. Alt hvad du skal gøre er at fugte båndet med koldt vand og sætte det omkring din bageform.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar