Klassisk jordbærtærte m. mørdej og mazarin

oprettet d. under Opskrifter: Kager og dessert

Klassisk jordbærtærte m. mørdej og mazarin

Indsendt af Jiyan Khalaf / Instagram

 

Vi kæmper for at holde fast i de sidste sommerdage, mens efteråret nærmer sig hastigt - og hvilken bedre måde at gøre dét på, end med en skøn, klassisk jordbærtærte med mørdej og mazarinmasse? 

Læs den skønne opskrift her, og lav én stor, eller 10 små tærter. De passer perfekt til kaffen, eller bare fordi ;) 

 

Opskriften giver enten en stor Jordbærtærte eller 10 små. 

Til mørdejen

– 150 g mel

-  100 g smør

– 50 g flormelis

– 1 æg

 

Kom mel i en skål og tilsæt smørret, og bland det så godt som muligt. Herefter tilsættes flormelis og til sidst ægget. Ælt det godt sammen til en blød mørdej og stil det herefter på køl i 30 min.

Til mazarinmasse

– 150 g marcipan

– 150 g rørsukker

– 100 g smør

– 2 æg

– 50 g mel

 

Bland marcipan og rørsukker og rør det til en ensartet masse. Tilsæt herefter smør, æg og mel og bland det hele godt sammen (sørger for at der ikke er marcipan klumper i). Blandingen sættes nu til side til mørdejen er klar.

Tag nu mørdejen ud af køleskabet og form dejen i tærteformen (da dejen indeholder smør, klistre den ikke til formen!). Hæld og fordel mazarinmassen i formen og bag herefter tærten ved 200 grader i ca. 25 min. Tærten er færdig når mørdejen har fået en brunlig farve.

Når tærten er afkølet, smeltes 100 g mørk chokolade. Den mørke chokolade fordeles på toppen af tærten/tærterne og den/de sættes på køl til chokoladen har sat sig. 

Til cremen

– 0.5 l piskefløde (38%)

– 1 pose dr. Oetkers kagecreme (konditorcreme)

 

Mens tærten bages, kan du lave cremen. Den består af en pose dr. Oetkers kagecreme og 0.5 l fløde. Pisk dem hver for sig, og og lad kagecremen sætte sig, før du blander de to. Herefter påføres det på tærten/tærterne. De pyntes med jordbær og tærten/tærterne er nu færdig. God fornøjelse!

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar