Unicorn cupcakes

oprettet d. under Opskrifter: Kager og dessert

Unicorn cupcakes

Opskrift og billeder af Gitte Enevoldsen, som du også kan følge på hendes blog (link: froekenfryd.dk) og hendes Instagram (link: froeken_fryd)  

 

Gitte Enevoldsen skriver:

Forleden fyldte min niece 6 år, og jeg blev spurgt om jeg havde lyst til at bage unicorn cupcakes. Det var lige en opgave for mig, som jeg straks sagde ja til. Unicorns, eller enhjørninger på dansk, må siges at være meget populære for tiden, og er et oplagt tema til børnefødselsdagen.

Jeg gik i gang med at kigge rundt efter noget, jeg kunne bruge til at lave nogle flotte unicorn cupcakes. Jeg er ikke den helt store fan af fondant, og spekulerede en del over hvordan jeg nemmest kunne snige mig udenom at lave de fine snoede guldhorn i fondant. Tilfældigvis faldt jeg over nogle snoede kagelys i guld hos bagetid.dk, som var helt perfekte til unicorn cupcakes. Herudover fandt jeg det fineste enhjørninge krymmel, som jeg blandede med andre slags krymmel jeg havde på lager. Ørerne formede jeg af fondant, men det var hurtigt og nemt klaret. Jeg rullede fondanten ud, og skar små trekanter ud. Herefter trykkede jeg en lille kugle lyserødt fondant fast på, og formede et lille øre, ved at klemme de to nederste "spidser" lidt sammen.
Kagerne var et hit til unicorn fødselsdagen, og de er meget nemme og hurtige at lave, hvis man har en lille fan derhjemme.


Opskrift på unicorn cupcakes:

 

Ingredienser Vanilje cupcakes

20-24 stk
• 200 g blødt smør
• 300 g sukker
• 3 æg
• 400 g mel
• 2 tsk bagepulver
• 0,5 tsk salt
• 4 dl mælk
• 2 tsk vaniljesukker

 

Hindbærfrosting

• 150 g blødt smør
• 150 g hindbær-syltetøj
• 1 tsk vaniljesukker
• ca. 500 g flormelis (tilpas herefter med mere flormelis)

 

Fremgangsmåde:

Vanilje cupcakes
• Smør, mælk og æg skal helst have stuetemperatur, før du går igang med at bage.
• Pisk smør og sukker til det er lyst og luftigt, i ca. 8 min. 
• Pisk æggene i, ét af gangen. 
• Bland mel, bagepulver og salt i en anden skål. 
• Kom halvdelen af melblandingen i sammen med halvdelen af mælken, og rør det forsigtigt sammen.
• Kom det sidste af melblandingen og mælk i og rør det forsigtigt sammen.
• Fyld dejen i papirforme, de skal være ca. 2/3 dele fyldte. Jeg bruger denne form, så de kan holde formen.
• Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 15-20 minutter.
• Lad dem køle let af et par minutter, indtil du kan få dem over på en bagerist og lade dem køle helt af.

 

Hindbær frosting

• Kom alle ingredienserne i en skål og pisk det godt sammen med håndmikser eller røremaskine. Hvis frostingen er for blød, kan du til sætte lidt mere flormelis.
• Når frostingen kan trækkes op i en spids, uden at den falder sammen, så er frostingen klar. 
• Fyld frostingen i en sprøjtepose og dekorer dine cupcakes. Pynt med kagelys, krymmel og små ører i fondant.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar