• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 14 og vi sender samme dag

Basilikum-is

Ingredienser til 1 liter is:
750 ml. kaffefløde (9% fløde)
150 g. flormelis
6 pasteuriserede æggeblommer
3 dl. friske basilikumblade
1 spsk. fintrevet citronskal fra en usprøjtede citron
2 spsk. friskpresset citronsaft
2 spsk. friskpresset limesaft

Fremgangsmåde:
Hæld kaffefløde og flormelis i en kasserolle. Varm blandingen op ved svag varme, kog den under omrøring i 1 min., og tag derefter kasserollen af varmen. Slå æggeblommerne ud i en skål, og pisk dem let sammen. Tilsæt herefter 3 dl. af flødeblandingen i skålen og pisk det sammen. Hæld flødeblandingen over i kasserollen, og varm indholdet op ved svag varme, til massen tykner i ca. 30 sek. Blandingen må ikke koge.

Hæld blandingen i skålen og lad den afkøle. Hæld halvdelen af væsken i en blender med basilikumblade, citronskal og citrussaft. Blend massen ved højeste hastighed i ca. 15 sek.

Med ismaskine: Hæld massen i ismaskinen, og lad den køre indtil massen er blevet til cremet, lækker og kølig is. Det tager ca. en time afhængigt af hvilken maskine, du bruger.

Uden ismaskine: Hæld massen i en 1 liters metalbageform. Dæk formen til med husholdningsfilm, og sæt den i fryseren på en plan overflade. Lad den fryse i min. 12 timer. Rør rundt i isen 5 gange under frysningen.