Blomkålstortillas

Ingredienser (12 små tortillas):

1½ blomkålshoved

4 store æg

25 g. frisk koriander, hakket og skyllet

Saft fra 1 lime – tilsæt evt. revet limeskal, hvis du vil have mere limesmag

Salt

Peber

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190 gr., og læg bagepapir på to bageplader. Skær blomkålen i små og lige store stykker. Hak stykkerne i en food processor lidt ad gangen, indtil kålen får konsistens som couscous. Put kålen i en skål, der kan gå i mikroovnen. Giv kålen 2 minutter i mikroovnen, rør i den og giv den yderligere 2 minutter. Læg herefter kålen i et tyndt viskestykke eller andet tyndt stof, og pres så meget væde ud af kålen som muligt. Pas på ikke at brænde fingrene – brug f.eks. opvaskehandsker. Pisk æggene i en mellemstor skål. Tilsæt blomkål, koriander, salt, peber og lime. Rør indtil blandingen er jævn. Form nu 12 små tortillas med hænderne, og placer dem på bagepladerne. Bag dem 10 min. i ovnen, vend dem og giv dem yderligere 5 til 7 min. Læg dem til afkøling på en rist.

Opvarm en mellemstørrelse pande til mellem varme. Læg en bagt tortilla på panden, pres let på den imens den brunes 1-2 min. på hver side. Gør det samme med de resterende tortillas.

Server dem med fyld på som små pandekager, eller fold dem som en taco, og kom fyldet i på den måde.