• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 13 og vi sender samme dag

Fondant er kagedekorationens grundsten

 

Fondant er en sukkermasse, der også er kendt som sugarpaste, sukkerpasta, sukkerdej, MMF og meget andet. Fondant bruges typisk til at lave dekorationspynt og overtrække dine festkager med. Materialet er nemt at arbejde med, hvis du har det rigtige udstyr, og det findes i et utal af farver. Hvis du foretrækker at indfarve og smagsgive din fondant selv, har vi også hos Bagetid.dk pastafarversmagsolier og essenser til dette formål. Vi har forskellige mængder af fondant med og uden smag og farve.

Sådan overtrækker du din kage med fondant

Start med at varme din fondant op ved at ælte den godt i hænderne, så den bliver smidig at arbejde med. Fondant kan klistre lidt, så derfor kan man bruge en smule Maizena majsmel for at gøre den lettere at arbejde med. Pas dog på med dette, da for meget Maizena vil få fondanten til at blive tør, så den kan risikere at slå revner senere hen i processen.

Dernæst ruller du din fondant ud. Når fondanten er rullet ud i den passende størrelse til din kage, lægger du forsigtigt fordanten ovenpå din kage og lægger den ind til kagens sider med flad hånd. Når din fondant er lagt ind til kagesiderne, kan du som en smart finish bruge et kageglatningsværktøj til at få en perfekt glat og smuk overflade på festkagen. Vi har forskellige udgaver her. Sørg for at fondanten dækker hele kagen og skær til sidst de overskydende rester af med skarp kniv. Derefter er kagen klar til at blive pyntet.

Læs mere om hvor meget fondant du skal bruge til forskellige kagestørrelser i denne artikel.