• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 13 og vi sender samme dag

Hvor meget fondant skal der bruges til et kageovertræk?

 

Vi får tit stillet spørgsmålet: "Hvor meget fondant er det passende at bruge til et givet kageprojekt?" Det er et spørgsmål der er svært at svare på, da det afhænger af mange forskellige faktorer, herunder naturligvis kagens størrelse, højde og facon, men også kagedekoratørens erfaring - jo tyndere fondanten er rullet ud, jo sværere er den nemlig at arbejde med!

Når du lægger din fondant på kagen, kan du hive lidt i fondanten for at få den til at passe. Derfor skal du passe på ikke at rulle din fondant for tynd, da den i så fald kan risikere at gå i stykker, når du skal rette den til.

Til begyndere anbefaler vi at rulle fondanten ud til en tykkelse på ca. 4 mm., mens de øvede kan rulle fondanten ud til en tykkelse af ca. 2-3 mm.

Herunder står vejledende mål på hvor meget fondant, der skal bruges til runde og kvadratiske kager med en højde på 8 cm, hvis man ruller fondanten ud med en tykkelse på cm. 4-5 mm.

Runde kager:

  • Diameter 10 cm. = 300 gr. fondant
  • Diameter 15 cm. = 500 gr.
  • Diameter 20 cm. = 700 gr.
  • Diameter 25 cm. = 1000 gr.
  • Diameter 30 cm. = 1200 gr.
  • Diameter 35 cm. = 1500 gr.
  • Diameter 40 cm. = 1800 gr.

Kvadratiske kager:

  • 10x10 cm. = 400 gr. fondant
  • 15x15 cm. = 600 gr.
  • 20x20 cm. = 900 gr.
  • 25x25 cm. = 1200 gr.
  • 30x30 cm. = 1500 gr.
  • 35x35 cm. = 1900 gr.
  • 40x40 cm. = 3200 gr. 

Kilde: http://charlottes-kager.blogspot.dk

En god tommelfingerregel til at beregne hvor stor diameteren på din udrullede fondant skal være, er dette simple regnestykke:

Kagens diameter + kagens højde x 2 = diameter på din udrullede fondant

Et eksempel: En kage bagt i en springform på 15 cm. med en højde på 7 cm. skal betrækkes med en fondant, der udrullet har en diameter på 29 cm.: 15 cm. + (7 cm. x 2) = 29 cm.

Klik her for at gå til vores store udvalg af fondant.