• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 13 og vi sender samme dag

Kakaonibs - hvad er det?

 

Mange er nok efterhånden stødt på ingrediensen kakaonibs i opskrifter, men hvad er det nu lige det er? Læs med her og bliv klogere.

Kakaonibs er små, sprøde, soltørrede stykker af kakaobønner fra kakaofrugten. Disse stykker kakaobønner bliver normalt malet fint til kakaopulver, men bliver her bevaret som kakaonibs. Kakaonibs er rå ren økologisk kakao uden tilsætningsstoffer. Kvaliteten er høj, og smagen er let bitter. Kakaonibs er især velegnet til bagning, da de giver en god ”chrunch” og holder sig sprøde efter bagning.

Kakaonibs = super food

Kakaonibs er sunde og går under kategorien ”super food”, da de har et højt indhold af antioxidanter, C-vitamin og mange sunde næringsstoffer. De er rige på mineralerne magnesium, jern, zink, kalium, kobber, mangan og phosphor. Kakaonibs er en populær ingrediens i især raw food-opskrifter, da kakaobønnerne ikke bliver opvarmet til mere end 42 grader i produktionen.

Kakaonibs kan bruges som et sundere alternativ til mørk chokolade og erstatte chokoladestykker i kage og muffins. Brug dem f.eks. i brownies, chokoladekager, lagkagebunde og cookies.  Kakaonibs giver et rent smagsudgangspunkt og kan hjælpe til med at differentiere smagen af bagværk mod en højere intensitet af chokolade. Det kan derfor med fordel også bruges sammen med chokolade i dejen. Man kan også bruge kakaonibs som en sund snack på farten, som drys over müsli, is, frugtsalat og i mange andre sammenhænge.