• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 14 og vi sender samme dag

Lækre fastelavnsboller med creme og glasur

 

Ingredienser (24 stk.):

Bolledej:
600 g. mel
2 spsk. sukker
300 g. koldt smør
2,5 dl. sødmælk
50 g. gær
2 æg

1 æg til pensling

Creme:
2 æg
3 spsk. sukker
3 spsk. mel
3 dl. mælk
Korn fra en vaniljestang

Glasur:
150 g. flormelis
Evt. 3 spsk. kakao el. lidt pastafarve
2-3 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde:
Find en stor skål og sigt melet heri. Tilsæt sukker og rør det sammen. Tilsæt nu smørret og ælt massen til den er smuldrende. Opvarm sødmælken i en gryde til den er fingervarm. Opløs gæren i den lune mælk, tilsæt æggene og rør det hele sammen. Hæld mælkeblandingen over i den store skål og rør det hele sammen til en dej. Vend dejen ud på en meldrysset overflade og ælt den godt. Tilsæt evt. mere mel om nødvendigt. Læg herefter dejen tilbage i skålen og lad den hæve i ca. 30 min.

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og gnid dem ud i lidt af sukkeret for at skille dem ad. Smid vaniljekorn, vaniljestang, æg, sukker, mel og mælk op i en gryde og varm det op ved middel varme, imens du pisker. Lad cremen koge op under omrøring til den er tyk. Tag herefter gryden af varmen, tag vaniljestangen op og hæld cremen i en skål, så den kan køle af.

Når dejen er færdig med at hæve deles den i to store stykker. Rul stykkerne ud til store firkanter, og del dem hver op i 12 mindre firkanter. Læg en klat creme på midten af hvert stykke dej. Fold kanterne indover midten af hver lille firkant, løft dem forsigtigt op og læg dem på en bageplade betrukket med bagepapir med lukningen nedad. De skal lukke tæt sammen, så fyldet ikke flyder ud under bagningen. Lad dem efterhæve i 30 min. Mens du venter, forvarmes ovnen på 200 gr. varmluft, og fastelavnsbollerne pensles med pisket æg. Bag dem i 15 min., og lad dem afkøle helt på en bagerist, inden de pyntes med glasur.