Mit udstyr til brød

 

Af River Breinholt

Man behøver ikke meget udstyr for at bage brød. Med en røreskål og en ovn kommer man rigtig langt. Der findes dog enkelte værktøjer, som gør din tid i køkkenet væsentlige meget lettere, og som jeg bruger, når jeg bager.

Herunder vil jeg fortælle lidt om det udstyr jeg bruger mest, når jeg bager brød.

Støbejernsgryde

Jeg bager rigtig mange af mine brød i en støbejernsgryde. Det er det tætteste jeg kan komme på bagerens ”dampovn”. Gryden holder på dampen/fugtigheden som gør at dit brød hæver flot op før skorpen sætter sig. 

Oval støbejernsgryde: http://www.bagetid.dk/2369-pyrex-stobejernsgryde-oval-38-liter.html

Rund støbejernsgryde: http://www.bagetid.dk/2438-pyrex-stobejernsgryde-rund-36-liter.html

Dejskraber

Jeg bruger to slags dejskraber. Den ene er lille og lavet af blød plastik, som jeg bruger både til at håndtere dejen når jeg ælter, samt den gør det lettere at få alt dejen ud og skålen og få den til at slippe skålens sider. Den kan købes her for en 10'er: http://www.bagetid.dk/diverse/1712-dejskraber-13x10-cm.html

Den anden er lavet af metal og den er utrolig brugbar når man bager. Jeg har den næsten altid i hånden når jeg arbejder med dejen og former den. Derudover er den rigtig god til at få mel og dej af bordpladen.

http://www.bagetid.dk/diverse/2247-bordskraber-stal-m-plastgreb.html

Digitalvægt

En vægt er sådan set ikke en nødvendighed når man bager, men det giver dig det bedst mulige resultat hver gang, når du ved hvilke mål du bruger. Det gør det også lettere at lave samme opskrift igen, eller ændre på en opskrift du har lavet tidligere.

http://www.bagetid.dk/maskiner/1990-digital-kokkenvaegt-funktion-5-kg.html

Hævekurv

En hævekurv er ikke en nødvendighed, men jeg synes at det giver et super flot resultat. Det får brødet til at hæve flot opad, og giver samtidig brødet et rigtig flot mønster.

http://www.bagetid.dk/haevekurve/2093-haevekurv-rund-natur-poly-o22-cm.html