• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 14 og vi sender samme dag

Roulade med lakridsmarcipan-marengs, jordbær og brombær

 

Ingredienser:

Marcipanmarengs:
75 g. lakridsmarcipan
25 g. almindelig marcipan
3 æggehvider
150 g. sukker
Mandelflager
Lakridspulver

Fyld:
Piskefløde
Jordbær i mindre stykker

Pynt:
Flødeskum
Jordbær
Brombær

Fremgangsmåde:
Begynd med at forvarme ovnen til 180 gr. Find en skål, og bland de to typer marcipan godt sammen. Tilsæt én af æggehviderne, og bland den grundigt med marcipanen. I en anden skål pisker du de to andre æggehvider, indtil der dannes bløde 'bjergtinder'. Tilsæt nu sukkeret, og pisk videre indtil tinderne er stive. Test marengsen ved at vende skålen på hovedet. Vend nu marcipanblandingen i marengsen.

Find en bageplade, og beklæd den med bagepapir. For en sikkerheds skyld kan du f.eks. spraye bagepapiret med bagespray, så marengsen slipper nemmere.
Brug en spatel til at sprede massen ud på papiret i et jævnt lag. Drys til sidst med mandelflager og lakridspulver.

Giv marengsen ca. 15 min. i ovnen, indtil den er gyldenbrun. Lad marengsen køle af til stuetemperatur, og vend den herefter på hovedet ud på en rullemåtte (en del af rouladesættet). Skær evt. de ujævne kanter af, så rouladen bliver mere jævn i enderne.

Pisk fløden - men ikke for hårdt. Tinderne skal være ca. halvvejs mellem bløde og hårde. Spred flødeskummet ud på marengsen - lad ca. 2 cm. være udækket i kanterne. Skær jordbærrene i mindre stykker, og drys dem ud på flødeskummet. Brug rullemåtten til at rulle rouladen forsigtigt sammen. Pynt rouladen med lidt flødeskum, jordbær og brombær.