• Fri fragt over 500 kr
  • Kundeservice 11-15 på 70 25 25 30
  • Bestil inden kl. 14 og vi sender samme dag

Sommerpopcakes med strandtema

Ingredienser:

1 kage (22x33 cm.) efter eget valg

375 g. smørcreme efter eget valg

Hvide Candy Melts

Sukkerlim (1 del varmt vand, 5 dele sukker)

Gult, rødt, blåt og grønt farvet sukker

Udstyr:

Popcakes-stander

Popcakes-pinde

Tandstikker

Fødevarepensel

Evt. farvede chokoladeknapper eller konfetti til toppen

Fremgangsmåde:

Bag en kage (f.eks. sandkage), der passer til en 23x33 cm form eller tilsvarende. Lad kagen køle helt af, og smuldr den ned i en stor skål. Jo finere du smuldrer kagen, jo mere glatte og ensartede bliver dine popcakes. Tilsæt op til 375 g. smørcreme efter eget valg. Bland frosting og krummer med en stor ske. Rul kageblandingen ud i kugler af 3 cm. i diameter, brug evt. en isske. Læg kuglerne på en bageplade dækket med bagepapir.

Put kuglerne i fryseren i 15 min. så de kan sætte sig ordentligt. Stil dem herefter i køleskabet for at holde dem kølige, men ikke frosne.

Smelt de hvide Candy Melts i en plasticbeholder, der kan gå i mikroovnen. Beholderen skal have en størrelse, så massen er 7-9 cm. dyb, da det så bliver nemmere at dyppe popcakesene deri. Sæt beholderen i mikroovnen i 30 sekunders intervaller, og rør indimellem. Fortsæt, indtil blandingen er glat og jævnt smeltet.

Dyp nu spidsen af en popcake-pind i det smeltede overtræk, og stik pinden ned i en af kuglerne. Dyp hele popcaken ned i overtrækket, og tag den op igen i én bevægelse. Hele kuglen skal være dækket. Hvis overtrækket er lidt for tykt, kan du tilsætte lidt smagsneutral, vegetabilsk olie for at gøre den mere lind. Lad popcaken dryppe af ned i skålen, og stil den i en popcake-stander, så den kan tørre. Gentag processen, indtil du løber tør for kage.

Når kagerne er tørre, skal du med en tandstik ridse otte linjer i popcaken fra top mod bund, så overfladen deles op i otte mindre sektioner. Lav en spiselig ’lim’ ved at opløse 5 dele sukker i 1 del varmt vand. Brug en fødevarebørste til at pensle en af de otte sektioner med din ’sukkerlim’, og dyp denne sektion i det gule, farvede sukker. Gentag for de resterende popcakes, og fortsæt herefter med det røde, grønne og blå sukker. Der skal være én hvid sektion mellem hver farvet sektion.

Slut evt. af med at lægge en lille prik overtræk på toppen af popcaken, og lim en lille farvet chokoladeknap på, eller et lille stykke krymmel.

Kilde: Bakerella.com